Skip to main content

U sredu novi protestni skup u Zrenjaninu

Građani 22. maj 2023.
< 1 min čitanja

"Građani Zrenjanina ponovo će poslati snažnu poruku protiv narastajućeg nasilja u našem društvu i bezobzirene vlasti, 'na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koja ga promoviše'"

Nakon što su građanke i građani Zrenjanina prošle srede, “po nezapamćenom nevremenu”, iskazali građansku hrabrost, i u protestnoj šetnji ustali protiv nasilja i mržnje koje su okovali naše društvo, novi skup planiran je i za ovu nedelju.

Kako navode iz organizacije, on je zakazan za sredu, 24. maja, s početkom u 18 časova, kod spomenika na šetalištu kraj jezera u Maloj Americi.

Sa tog skupa, dodaje se, građani Zrenjanina ponovo će poslati snažnu poruku protiv narastajućeg nasilja u našem društvu i bezobzirene vlasti, na čelu sa Aleksandrom Vučićem, koja ga promoviše.

“Posle okupljanja, građanke i građani će se ponovo uputiti u protestnu šetnju pored institucija sistema, koje su najodgovornije za katastrofalnu situaciju u kojoj se nalazimo. Zrenjanin je ustao protiv nasilja”, poručuju organizatori.

Građanski protest podržavaju: Stranka slobode i pravde, Srce, Zajedno, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka, Novi optimizam, Sindikat Sloga, Građanski preokret, Pokret slobodnih građana, Kreni promeni, Dosta je bilo i PUF.

(Autonomija)