Skip to main content

U Prištini počelo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

Info 06. jul 2021.
< 1 min čitanja

U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje za ubistvo lidera Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, po trećoj, dopunjenoj optužnici kosovskog specijalnog tužilaštva, preneo je portal Kossev.

Biće pročitana optužnica, a tužilaštvo će predstaviti spisak materijalnih dokaza kao i svedoka koji će biti saslušani.

Prema trećoj optužnici, šest osoba se tereti za umešanost u ubistvo Ivanovića: Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović.

Optuženi se terete i za krivična dela teškog ubistva, učešća ili organizovanja kriminalne grupe, zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja i neovlašćenog posedovanj oružja“.

Odbrana optuženih, od pokretanja suđenja osumnjičenima za umešanost u ubistvo Ivanovića, kritikovala je sve optužnice koje je prethodno podizalo Specijalno tužilaštvo, navodeći da su nepotpune i nepotkrepljene dokazima.

Isto su tvrdili nakon što je podignuta i treća optužnica u novembru 2020. godine, usled čega su zahtevali njeno odbacivanje od strane prvostepenog, a potom i Apelacionog suda, a što nije prihvaćeno.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Suđenje će, prema prethodnim najavama biti nastavljeno sutra.

(tekst i foto: Beta)