Skip to main content

U petak dvanaesti protest ‘Novi Sad protiv nasilja’

Građani 23. avg 2023.
< 1 min čitanja

"Čeka nas vrela jesen, a pobeda nad nasiljem zavisi od nas samih, zajedno"

Dvanaesti po redu protest „Novi Sad protiv nasilja“ zakazan je za petak, 25. avgust.

Kako je najavljeno iz Tima za koordinaciju protesta, u petak za 19 časova je planirano okupljanje građana kod fontane na ulazu u Dunavski park.

Nakon okupljanja, sledi protestna šetnja Dunavskom i Zmaj Jovinom ulicom, do Trga slobode. Na početku i na kraju protesta planirana su obraćanja aktivista i aktiviskinja.

„Iz usta napadanih i progonjenih čućemo lične priče i iskustva o načinima kojima kako se bore protiv institucionalnog, verbalnog i fizičkog nasilja, zastrašivanja i pretnji. Ti ljudi nas pozivaju da stanemo u odbranu mira, bezbednosti i pravde“, stoji u najavi.

Dodaje se i da je vreme da se nastavi istrajna borbu čiji je plamen čuvan svih ovih nedelja.

„Već četiri meseca pokušavaju da ugase proteste, i sada ih već hvata nervoza koja dolazi sa svim problemima na polju školstva, poljoprivrede, radničkih i socijalnih prava. Naprednjačka vlast nije sigurna kojim bi pravcem, jer mora da pripremi predizborne kampanje najvećim novcem koji je ikada uložila, a koji će opet ukrasti iz džepova svih. Čeka nas vrela jesen, a pobeda nad nasiljem zavisi od nas samih, zajedno“, poručuju organizatori protesta.

(Autonomija, foto: Beta)