Skip to main content

U Novom Sadu uhapšena trojica osumnjičena za nasilni upad u kafić, nejasno da li je reč o Crnom ovnu

Info 16. jan 2023.
< 1 min čitanja

Trojica mlađih muškaraca uhapšena su pod sumnjom da su nasilno ušla u jedan ugostiteljski objekat u centru grada, saopštila je danas novosadska policija.

Policija u saopštenju za javnost nije precizirala o kojem se objektu radi.

U centru Novog Sada sinoć su trojica maskiranih neofašista napali novosadski kafić “Crni ovan” i povredili dve osobe, uključujući i vlasnika tog kluba Bojana Šovljanskog.

Kako je preneo portal 021, u trenutku napada u lokalu je bilo desetak osoba, među kojima i jedna trudnica.

Bojan Šovljanski je ispričao da su ispred lokala došla tri maskirana mladića, koji su nosili obeležja zastave američke konfederacije, kukastog krsta i fašističke zajednice „Zentrope“.

Dodao je da su ih upitali ih gde su im srpske zastave, a na odgovor da će biti pozvana policija, počeli su da lupaju vrata i izlog, pokušavajući da uđu u lokal.

Maskirani muškarci, mlađih godina, bili su naoružani bokserima, palicama i mačetom, kazao je Šovljanski.

“Crni ovan” je mesto koje je prepoznato među novosadskim antifašistima, u kojem se održavaju alternativni sajmovi, aktivistički seminari i humanitarne akcije.

Početkom 2022. godine lokal je obijen, opljačkan i izlepljen obeležjima “Zentrope”.

U poslednjih nekoliko meseci “Crni ovan” je četiri puta bio na meti vandala, a počinioci nisu bili pronađeni.

U današnjem saopštenju, policija je navela da su uhapšeni M. G. (21), S. D. (22) i D. A. (23) iz Novog Sada, koji se terete za nasilničko ponašanje.

Dodaje se da se sumnja da su sinoć njih trojica razbili staklo na ulaznim vratima u ugostiteljski objekat u centru grada.

Policija je kod osumnjičenih pronašla predmete koje su, kako se sumnja, koristili prilikom izvršenja krivičnog dela, ali se ne navodi o kakvim je predmetima reč.

(Autonomija, foto: Pixabay)