Skip to main content

U kovid bolnici u Novom Sadu nema dovoljno toaleta

Građani 29. nov 2021.
< 1 min čitanja

Pacijenti kovid bolnice na Mišeluku u Novom Sadu požalili su se na uslove u kojima borave i kao ilustraciju poslali fotografiju ulaznih vrata toaleta koji je namenjen i muškarcima i ženama.

Uz fotografiju ulaznih vrata toaleta, pacijentkinja navodi da toalet spaja dve sobe – žensku sa 14 kreveta i mušku sa oko 30 kreveta. Svi su prinuđeni da idu u isti toalet u kojem se nalaze tri wc šolje i tri pisoara.

„Kovid centar u Novom Sadu. Ulaz u toalet. Oznake za muško, žensko, transrodne… svi idemo zajedno u toalet. Ima ukupno tri klozeta i tri pisoara. Spaja dve sobe – našu sa 14 ženskih kreveta i mušku sa oko 30… Ništa ovde nije da olakša već da se zaradi“, napisala je pacijentkinja.

Pacijentkinja navodi da u bolnici uglavnom radi mlađe medicinsko osoblje koje „pada na nos od posla“.

Izgradnja kovid bolnice površine 19.500 kvadratnih metara, sa kapacitetom od više od 600 kreveta, koštala je 3,9 milijarde dinara, a u opremu je uloženo 17 miliona evra.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je za potrebe ove ustanove zaposleno 165 lekara i 200 medicinskih tehničara.

Od kada je 2. septembra ove godine otvorena u kovid bolnici leče se teže oboleli pacijenti sa teritorije Vojvodine. Bolnica nijednom nije saopštila koliko obolelih premine tokom dana.

(Autonomija)