Skip to main content

Tužna poruka Zrenjanjinaca u snegu koja je brzo uklonjena

Lokalne samouprave 13. dec 2021.
< 1 min čitanja

Građani Zrenjanina iskoristili su sneg da pošalju poruku o gorućem problemu grada koji se godinama ne rešava – vodi. Na društvenim mrežama zatim su osvanuli snimci osoba koji su poruku brzo uklonili.

Na Tviteru je podeljen prizor iz Zrenjanina na kom se vidi velika poruka u snegu, koja glasi: „Gde je voda“.

Nedugo zatim, podeljen je i prizor osoba koje su došle da to obrišu.

Građani Zrenjanina već dugo protestvuju zbog nezdrave vode. Voda iz zrenjaninskog vodovoda zabranjena je za piće zbog nedozvoljene količine arsena pa Zrenjaninci od 2004. godine piju flaširanu vodu.

Ugovor Grada Zrenjanina s fabrikom vode raskinut je u ovoj godini „krivicom investitora, jer nije ispunio ni jedan od uslova propisanih ugovorom iz 2015. godine i sporazumom iz 2021. godine“, izjavio je ranije gradonačelnik Simo Salapura.

Konzorcijum „Gruppo Zillio“ potpisao je ugovor o gradnji fabrike vode s rokom završetka 2015. godine. Rok je produžavan više puta, ali se ispostavilo da fabrika nije uspela da ispuni projektni zadatak ni u pogledu količina, ni u pogledu kvaliteta vode.

Fabrika vode prekinula je rad zbog eksplozije koja se dogodila krajem 2020. godine, a vodosnabdevanje grada preuzelo je preduzeće Vodovod i kanalizacija. Iz Fabrike su zatim ukazivali da su otklonili posledice i nedostatke ali da ih Vodovod sabotira.

A u međuvremenu, građani trpe – a o kakvom problemu je reč najbolje dočarava prizor vode kojom Zrenjaninci pune kadu, koji je bio viralan na Tviteru.

(Nova.rs)