Skip to main content

Tribina “Pravosuđe u raljama politike”

Građani 22. mar 2023.
< 1 min čitanja

"Kako rad pravosuđa direktno utiče na kvalitet, bezbednost i sigurnost svakog člana društva? Zašto je pravosudna grana vlasti važna u podeli vlasti?"

Društvo “Koraci” organizovaće tribinu “Pravosuđe u raljama politike” u četvrtak, 23. marta u KC Grad sa početkom u 17.30 časova.

Na tribini će će govoriti tužiteljka Jasmina Paunović, bivša predsednica Vrhovnog kasacionog suda Vida Petrović Škero i novinar Vuk Cvijić.

“Događaji od pre mesec dana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kada je, samo dan nakon hapšenja osumnjičenih za korupciju u EPS-u tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović koje su otkrile korupciju predmet oduzet, a one premeštene iz Odeljenja za borbu protiv korupcije u Odeljenje za opšti kriminal – uznemirili su javnost i još jednom nas podsetili nedozvoljene, pre svega političke pritiske na rad pravosuđa”, stoji u pozivu društva “Koraci” na ovaj događaj.

Kako rad pravosuđa direktno utiče na kvalitet, bezbednost i sigurnost svakog člana društva? Zašto je pravosudna grana vlasti važna u podeli vlasti? Na koji način je nezavisno pravosuđe preduslov i garant uspostave demokratije? Zbog čega su svi institucionalni kanali komunikacije ukinuti? Imamo li uopšte institucije koje štite pravni poredak, samo su neka od pitanja na koje će odgovore pokušati da daju učesnici tribine.

(Autonomija)