Skip to main content

Tribina Novog optmizma: Srbija pod ‘bratskom’ agresijom

Građani 13. јун 2023.
< 1 min čitanja

O posledicama ruske propagande u Srbiji

Pokret Novi optimizam organizuje tribinu „Srbija pod ‘bratskom’ agresijom”, koja će se održati u četvrtak, 15. juna, u 19 časova, u Radničkom domu „Svetozar Marković“, ulica Bulevar Mihajla Pupina 24, u Novom Sadu.

„Na ovom skupu razmotrićemo položaj i stavove Srbije u agresiji Rusije na Ukrajinu, analizirati politike protivnih EU i udaljavanja Srbije od evropskih vrednosti, kao i šta društvo može da uradi povodom ruskog narativa, koji je u Srbiji u funkciji uništavanja osnovnih evropskih vrednosti mira, slobode, istine“, navodi se u pozivu organizatora.

Na trbini će govoriti Vesna Mališić, zamenica glavnog urednika nedeljnika NIN, Dejan Ilić, saradnik Peščanika i urednik u Fabrici knjiga, Jelica Minić, predsednica Evropskog pokreta u Srbiji, Miodrag Kapor, stručnjak za energetsku politiku, Boris Varga, politikolog i novinar. Razgovor moderira novinarka N1 Marina Fratucan, navodi se u najavi.

Dodaje se da će se prisutnima obratiti i predstavnici organizacija Zelene mreže Vojvodine, Građanskih inicijativa, Čini Dobro i Novog Optimizma.

Novi optimizam podseća da je novosadska tribina nastavak razgovora sa građanima, civilnim društvom, novinarima, predstavnicima relevantnih institucija, na temu uticaja i posledica ruske propagande u Srbiji, i kako to utiče na njenu demokratiju, društvene procese i njen evropski put.

(Autonomija)