Skip to main content

Tribina „Bratska agresija“ o ruskom napadu, obratio se i ambasador Ukrajine

Info 18. avg 2022.
< 1 min čitanja

Tribina „Bratska agresija“ o ruskom napadu na Ukrajinu održana je u Endžio habu u Beogradu i otvorio ju je ambasador Ukrajine u Srbije Volodimir Tolkač.

Ovoj tribini prethodila su dva razgovora na temu ruske agresije na Ukrajinu: prva tribina „Rat i brat“ koja je održana 9. maja u Novom Sadu i druga 14. jula u Beogradu. Na početku tribine ambasador Ukrajine u Srbiji rekao je da „danas činimo pravu stvar i štitimo slobodu“.

„Osećamo značajnu podršku od starne civilnog društva u Srbiji. Često se pitam šta nam daje snagu da se borimo protiv severnog čudovišta, pošto je naš ekonomsku i vojni potencijal neuporediv“, rekao je pre početka panel diskuje ambasador Ukrajine u Srbije Volodimir Tolkač.

U razgovoru su učestvovali Momir Turudić, pomoćnik urednika nedeljnika Vreme, Nenad Čaluković, urednik magazina Karakter, Julijana Mojsilović, novinarka nedeljnika Novi magazin, Vladan Marjanović, novinar nedeljnika NIN.

A pred početak tribine svim prisutnbima pušten je film sa izjavama i delovima prethodnih tribina koje su u Srbiji održane na temu ruske agresije na Ukrajinu.

(N1, Foto: Beta)