Skip to main content

Trening NDNV-a za mlade novinare o izveštavanju o ratnim zločinima i genocidu u Srbrenici

Autonomija 12. нов 2020.
< 1 min čitanja

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) u saradnji sa partnerskim organizacijama Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR Srbija) i forumZFD Srbija pozvalo je danas mlade novinare i novinarke, kao i studente i studentkinje novinarstva iz Srbije, koji imaju između 18 i 30 godina, da se prijave na interaktivni onlajn trening “Mediji i umetnost u službi istine o genocidu u Srebrenici” koji će se održati 27, 28. i 29. novembra na platformi Zoom.

Novinari i novinarke će imati priliku da uče o praksi izveštavanja o ratnim zločinima 25 godina nakon genocida u Srebrenici, kao i da spoznaju značaj umetnosti kao alata za mirovni aktivizam i suočavanje sa prošlošću, navodi se u saopštenju NDNV-a.

Takođe, posebna pažnja biće posvećena upoznavanju novinara i novinarki sa sudski utvrđenim činjenicama u vezi sa genocidom u Srebrenici, kao i procesu i izazovima tranzicione pravde u Srbiji.

Trening podrazumeva i rad na kreiranju multimedijalnih sadržaja u vezi sa izazovima tranzicione pravde i suočavanja s prošlošću u Srbiji, koji će biti plasirani u medijima i na društvenim mrežama.

Zainteresovani se mogu prijaviti na seminar popunjavanjem formulara na ovom linku do 19. novembra do 18 časova.

(Autonomija)