Skip to main content

Trajković puštena na kućno lečenje: Poslednji dani ogolili pravo lice režima

Info 17. dec 2022.
2 min čitanja

"Proevropska maska je pala i svi sada znamo sa kim imamo posla: ljudima koji patološki mrze neistomišljenike i zloupotrebljavaju zakon da unište svakog ko im je na putu, bio on Srbin, Albanac, Hrvat"

Rada Trajković napisala je na Tviteru da je jutros u šest sati puštena iz bolnice na kućno lečenje i da je stabilno. “Hvala svakom od vas ko se za mene borio. To me je ojačalo. Hvala i svim političkim akterima i na Kosovu i u Srbiji koji su se decidno oglasili o torturi. Pokazali su se kao veliki ljudi”, napisala je.

Kako je navela, od režima bolje nije očekivala i dodala da su poslednji dani ogolili njihovo pravo lice.

“Proevropska maska je pala i svi sada znamo sa kim imamo posla: ljudima koji patološki mrze neistomišljenike i zloupotrebljavaju zakon da unište svakog ko im je na putu, bio on Srbin, Albanac, Hrvat… Ako se ovo desilo meni, koju javnost dobro poznaje kao nekog ko se 20 godina bori za Srbe na Kosovu, onda se isto može desiti svakom. Boli me misao na to za koliko sličnih priča javnost nije čula. Ali jedno je istina: svojim postupcima, ovaj režim se javno odriče civilizovanih vrednosti. Jer kako jedna zemlja može raditi na regionalnoj stabilnosti, a da joj službe bezbednosti vode nestabilni, hiroviti i bezbednosno kompromitovani ljudi. Režim je izgubio svaki pojam za to šta je prihvatljivo u savremenoj Evropi. Jučerašnji dan je bio povratak u mračnu prošlost”, istakla je Trajković.

Ona je pozvala sve „da se suprostave ovom nazadovanju“ – svako na svoj način, dnevno i bez grama straha.

“Ma šta to (kratkoročno) koštalo. Briga me za botovske napade. Ja sa lažima o sebi živim već 20 godina. Navikla sam. Mene zanima pravda, sloboda i istina. E za to se vredi boriti”, napisala je na Tviteru.

Podsećamo, predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak Rada Trajković prebačena je u zdravstveni centar u Prokuplju, jer joj se zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Trajković se od četvrtka od 19.30 sati nalazila na administrativnoj liniji, na kojoj ju je srpska policija zaustavila prilikom pokušaja da se vrati u centralnu Srbiju.

(N1, foto: N1)