Skip to main content

Tepić: Razgovor Đilasa sa Vučićem otvara priliku da izborna volja Beograđana bude zadovoljena

Info 05. мај 2022.
< 1 min čitanja

"Svi putevi vode do novih izbora"

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je da nedavni razgovor lidera SSP Dragana Đilasa sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem o lokalnim izborima u Beogradu, „otvara priliku da će pravda i izborna volja biti zadovoljene“.

Ona je za nedeljnik NIN navela da Đilas i Vučić na tom sastanku nisu postigli dogovor o raspisivanju novih lokalnih izbora u Beogradu već da su razgovarali o načinu rešavanja političke krize u glavnom gradu nastale, po njenim rečima, na osnovu činjenice da vlast mogu da formiraju SNS i SPS „protiv kojih je glasala većina Beograđana“.

„Svi putevi vode do novih izbora na kojima bi bilo manje mogućnosti za zbunjenost birača ili pogrešne zaključke jer nisu imali priliku da vide ko bi post festum išao uz ovu vlast a prikazivao se pre izbora da ne bi. Beograđanima je potrebna nova šansa da glasaju samo o tome kako žele da izgleda njihov grad, koji je i naš glavni grad i koji je i u ovakvim neuslovima pokazao da želi promenu režima“, navela je Tepić.

Dodala je da bi novi beogradski izbori „mogli da liče na prave“ ako bi, po njenim rečima, u narednih šest do devet meseci Radio televizija Srbije (RTS) bila „slobodna“ i ako bi u tom periodu birački spiskovi bili „uređeni“, izbrisani „uvezeni“ birači i uspostavljene izborne komisije na paritetnom odnosu vlasti i opozicije „kako se ne bi opet dešavalo kršenje izbornih prava i brojne neregularnosti“.

(Beta)