Skip to main content

Subotička policija razdvajala članove Narodne patrole koji su verbalno napali grupu migranata

Vojvodina 27. mar 2022.
< 1 min čitanja

Subotička policija je danas intervenisala tokom protesta članova Narodne patrole, koji su na delu oko Železničke stanice u Subotici verbalno napali grupu migranata, i tako sprečila mogući incident.

Na snimku protesta protiv migranata pod nazivom „Da ulice Subotice opet budu bezbedne“, a koji je uživo prenosio portal Subotica.info, vidi se da je grupa muškaraca iz Narodnih patrola došla na ovaj prostor u potrazi za migrantima koji tu često borave.

Nakon susreta sa grupom migranata, članovi Narodnih patrola su ušli u verbalni sukob sa njima, nakon čega su migranti vidno uznemireni njihovim dolaskom rekli da “ne žele nikakav sukob, da nema nikakvih problema, i da mogu da razgovaraju“.

„Molim vas, bez svađe“, rekao je jedan od migranata, koji se predstavio kao Ahmed, i koji je, kako je naveo, došao iz Avganistana.

Jedan od članova Narodnih patrola ih je optužio da sakrivaju „oružje“, „noževe“, u okolnom žbunu, tvrdeći da se nekoliko sati ranije dogodio napad na lokalne građane i da su oni, između ostalog, zato došli ovde.

„Tvoji ljudi su danas napali naše ljude na ovoj stanici. Prošle tri nedelje imali smo deset napada na naše građane. Ne želimo da vas napadamo, ali se naši građani plaše. Ako nas neko od vas ovde napadne, imaćete jako velikih problema. Mi se ne plašimo ničega“, poručio je član Narodne patrole, dok je drugi dodao da je ovo njihova država.

Migrant je rekao da ne zna ništa o napadima i da je danas stigao u Suboticu.

Verbalni sukob je protekao bez fizičkih incidenata.

Policija dva puta dnevno obilazi prostor oko Železničke stanice i upućuju migrante u subotički Prihvatni centar.

(Magločistač, Foto: N. Jakovljević)