Skip to main content

Subotica: Akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje

Vojvodina 10. avg 2022.
< 1 min čitanja

Kako bi mališani iz socijalno ugroženih porodica u novu školsku godinu krenuli spremno, Crveni krst Subotice i ove godine organizuje akciju prikupljanja školskog pribora za njih u pet knjižara.

Kutije su postavljene u knjižarama “Stil B”, “Mapa 5”, “Papirus” i “Fora 4” (Arsenija Čarnojevića i Matka Vukovića), a ideja je da Subotičani, prilikom kupovine školskog pribora za svoju decu, u njih ostave i nešto za mališane koji su korisnici Narodne kuhinje.

“Sve što deca koriste u školi, počev od olovki, gumica i zarezača, pa do svezaka raznih dimenzija i vrsta, odnosno na linije, kvadratiće i prazne je poželjno. Čak smo imali i da su ljudi ostavljali metalofone, rančeve, dakle sve ono što je detetu kada polazi u školu potrebno”, kaže Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotice.

Crveni krst Subotice pokrenuo je akciju “Humanost za nove školske pobede” pre četiri godine, a kako se pokazala kao vrlo uspešna, odlučili su da je održavaju svakog avgusta u kontinuitetu.

Tokom prošlogodišnje akcije na ovaj način je obezbeđen školski pribor za ukupno 54 mališana uzrasta od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, koji su korisnici Narodne kuhinje.

Inače, Narodnu kuhinju u Subotici koristi oko 250 dece uzrasta od dve do 18 godina.

(Danas, Foto: Natalija Jakovljević)