Skip to main content

Stefanović: Vučić da kaže koji su Amerikanci radili protiv njega

Info 01. јун 2021.
< 1 min čitanja

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da kaže koji su tačno Amerikanci radili protiv njega i bili deo zavere da se izvrši državni udar.

„Tokom još jednog gostovanja kod Milomira Marića u Ćirilici Aleksandar Vučić je optužio Amerikance da su bili saučesnici u pokušaju državnog udara u Srbiji. Vučić tvrdi da su ga prisluškivali njegovi saradnici, kojima nije otkrio identitet, tako što su slušali njegove drugare sa stadiona sa kojima razgovara o fudbalu i objašnjava ‘znaju da se čujem sa njima pa su njih stavili na mere, nisu narko dilere, da bi prisluškivali ono što ja govorim i da vide da li bi mogli nešto da urade sa Amerikancima protiv mene“, navodi se u saopštenju Stefanovića.

On je zatražio od Aleksandra Vučića da kaže koji su tačno Amerikanci radili protiv njega i bili deo zavere da se izvrši državni udar.

Da li misli na tadašnjeg predsednika Trampa ili njegovog izaslanika Ričarda Grenela ili možda na zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metjua Palmera“, pita Stefanović u saopštenju.

„Očekujemo i od ambasadora SAD Entonija Godfrija da saopšti građanima da li u rečima Aleksandra Vučića ima istine, odnosno da li su SAD ili neki njihovi državljani umešani u pripremu navodnog državnog udara u Srbiji. I sve to zajedno sa kriminalcima iz Srbije koji su, kako je rekao predsednik Srbije, od ljudskog mesa pravili ćevape“, piše u saopštenju.

Dodaje se da su optužbe koje je izneo Aleksandar Vučić izuzetno ozbiljne i ugrožavaju odnose Srbije sa jednom od najvećih sila na svetu pa je neophodno da se pod hitno utvrde sve činjenice o aferi prisluškivanje za koju predsednik Srbije tvrdi da je bila pokušaj državnog udara u koji je bio umešan „strani faktor“.

(N1, Foto: Beta)