Skip to main content

SSP Zrenjanin: Fabriku vode kupila firma osnovana za 100 dinara

Lokalne samouprave 20. jan 2022.
< 1 min čitanja

Gde to ima da firma, koja je osnovana sa 100 dinara, kupi zrenjaninsku fabriku vode, reakcija je na vest o prodaji fabrike Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu.

Oni upozoravaju da je kupac beogradsko predezeće Pannonian water u vlasništvu arapske firme, čiji predstavnici su i predstavnici Mettito korporacije, koja treba da gradi prečistač otpadnih voda u Zrenjaninu, a da su obe firme registrovane na istoj adresi.

Kažu da je ovo je još jedna ujdurma vlasti i da je sve smišljeno i pripremano od strane vlasti jer je sve prošlo ispod radara, daleko od očiju javnosti.

U svom regaovanju pitaju kako će voda puna arsena biti tretirana, koliko će je građani plaćati i šta će plaćati, ko je direktno angažovan na projektu Metitto, preko Esia procesa procene uticaja na životnu sredinu i društvo,.

„Suviše pitanja, a malo odgovora. Ipak, jedno znamo, voda arapima – zemlja kinezima, nacionalni spas, nema šta. Korupcija, manipulacije odlikuje ovu vlast, postoji samo jedno resenje a to je 3. april“, poručuju iz GO SSP Zrenjanin.

Podsećaju da je zrenjaninska fabrika prodata za 417 miliona dinara iz trećeg puta, namiruje se banka, a novac dat od građana, treba da se zaboravi, dok grad nema udeo a dao je zemljište i 100 miliona dinara.

„Distribucija pitke vode i prerada otpadne vode ne mogu nikada biti profitabilne delatnosti, voda je strateški element i neposredna dostupnost prirodnih resursa određuje sudbinu ljudske zajednice. Ograničen pristup vodi donosi bolest, bedu i migracije. Ko je odgovoran što je cela zemlja, a posebno Zrenjanin u rukama stranih sumnjivih investitora“, pitaju u ovoj opozicionoj stranci.

(Danas, foto: Pixabay)