Skip to main content

SSP: Zastrašivan jedan od svedoka Markovićevog podvođenja devojaka

Info 28. apr 2021.
< 1 min čitanja

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je jedan od svedoka koji je bio očevidac podvođenja devojaka od strane predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, izložen svakodnevnim pritiscima i pretnjama.

SSP je navela da je svedok najtežu pretnju prijavio Policijskoj stanici Voždovac u Beogradu pre četiri dana, kada je primetio automobil koji ga je pratio.

Svedok je, kako se dodaje, broj registarskih tablica rekao policiji, a takođe je opisao i dvojicu muškaraca, koji su mu se osim praćenja zaletali u automobil i neovlašćeno snimali, a o čemu takođe postoje svedoci.

“Saznali smo da ova prijava ni do danas nije stigla u nadležno Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu, iako je u službenom iskazu naznačena hitnost postupanja i navedene su sve okolnosti zbog kojih je ovaj svedok u izuzetno delikatnoj i osetljivoj situaciji“, piše u saopštenju.

Ta stranka je dodala da Marković već danima pokušava da otkrije identitete svedoka u javnosti i time ih direktno zastraši, i ocenila da odsustvo reakcije tužilaštva za pomenutog svedoka predstavlja dodatni pritisak.

Uprkos zabrinutosti svedoka za svoju i bezbednost svoje porodice, a naročito svog maloletnog deteta, on je, kako navodi SSP, spreman da se momentalno odazove pozivu policije i iznese sva svoja saznanja.

(Beta)