Skip to main content

SSP: Zašto se nova bolnica gradi na komunalno neuređenoj lokaciji

Lokalne samouprave 12. apr 2021.
< 1 min čitanja

Stranka slobode i pravde (SSP) danas je ocenila da vest o planovima gradonačelnika Miloša Vučevića i lokalne vlasti da potroši dva miliona evra za komunalno opremanje lokacije za Kovid bolnicu na Mišeluku u Novom Sadu „ponovo pokazuje koliko vlastodršci ne vole svoj grad“.

„Oni koji zbog svoje lične finansijske koristi ne žele da prihvate predlog mnogobrojnih građana ali i Gradski odbor SSP Novog Sada da lokacija nove bolnice bude bivša kasarna u Futoškoj ulici moraju u ime minimuma političke i ljudske pristojnosti da daju jasan odgovor zašto“, navodi se u saopštenju.

SSP je upitala gradonačelnika zašto smatra da je bolje potrošiti dva miliona evra novca Novosađana za komunalno opremanje livade umesto da se iskoriste za lokaciju koja je već kompletno opremljena.

„Zašto još prošle jeseni niste započeli renoviranje kasarne i omogućili građanima Novog Sada da već u aprilu imaju novu Kovid bolnicu? Zašto je za građane Novog Sada korisnije da investitori sagrade nov blok zgrada na elitnoj lokaciji umesto da pacijenti i zdravstveni radnici imaju najbolje moguće uslove u blizini centra grada“, piše u saopštenju.

U SSP-u smatraju da bi besplatni udžbenici i jedan školski obrok za sve novosadske učenike bio mnogo bolji način da se potroši dva miliona evra građana Novog Sada.

(Autonomija)