Skip to main content

SSP zahteva da se kasarna Dr Arčibald Rajs u Novom Sadu pretvori u jezgro buduće bolnice

Lokalne samouprave 23. mar 2021.
< 1 min čitanja

U četvrtom talasu pandemije kovida-19 i porastu broja pacijenata u bolnicama, građani Novog Sada i Vojvodine žele da znaju šta je naprednjačka vlast učinila na povećanju broja bolničkih kapaciteta u tom gradu i povratku hirurških klinika KC Vojvodine lečenju ozbiljnih hirurških oboljenja, saopšteno je danas iz novosadskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP).

SSP Novi Sad navodi da je, “osim preskupog renoviranja Interne klinike, opreme preplaćene i do 30 puta više od tržišnih cena i predizbornog obećanja izgradnje kovid bolnice”, očigledno urađeno “jedno veliko ništa”.

“Rešavanje katastrofalne situacije u novosadskom zdravstvu ne može da čeka da se naprednjačke vlasti dogovore sa svojim omiljenim investitorima o lokaciji nove bolnice koja će im doneti najveću zaradu. Zahtevamo da Grad Novi Sad i Republika Srbija u najkraćem roku ulože neophodna sredstva u pretvaranje kasarne ‘Dr. Arčibald Rajs’ u jezgro buduće Gradske bolnice”, navodi se u saopštenju.

SSP podseća da je ta kasarna decenijama bila vojni sanitetski centar i da zadovoljava mnoge građevinske i medicinske uslove za bolnicu.

“Blizina KC Vojvodine i odlične saobraćajne veze takođe predstavljaju veliku prednost kasarne. Pored toga, tražimo i hitno zapošljavanje svih nezaposlenih zdravstvenih radnika sa Biroa u Novom Sadu. Njihova preraspodela u ostale novosadske zdravstvene ustanove bi omogućila dolazak potrebnih zdravstvenih radnika u Gradsku bolnicu”, navodi se u saopštenju.

(Beta)