Skip to main content

SSP: Vulin da podnese ostavku i suoči se sa tužiocem zbog odavanja državnih tajni

Vesti 12. jan 2022.
< 1 min čitanja

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović ocenio je danas da zbog navodnog prisluškivanja sastanka ruskih opozicionara u Beogradu i dostavljanja snimka Moskvi, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin „mora odmah da podnese ostavku i suoči se sa tužiocem zbog odavanja državnih tajni stranoj državi“.

Stefanović je u pisanoj izjavi ocenio da svedočenje ruskog opozicionara Vladimira Kara-Murze da je srpska policija tajno snimala prošlogodišnji sastanak ruskih opozicionara u Beogradu, „potvrđuje da su Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin napravili od Srbije stranu koloniju i našu policiju i bezbednosne službe stavili u funkciju interesa strane sile“.

„Vulin je lično nedelju dana nakon tog snimanja odneo u Moskvu transkripte razgovora ruskih opozicionara Nikolaju Patruševu, sekretaru za nacionalnu bezbednost Rusije. Time je naš režim počeo da sprovodi dogovor sa Moskvom o zajedničkom radu i komisiji za borbu protiv ‘obojenih’ revolucija“, naveo je Stefanović a prenela SSP.

Ocenio je da je „jasno da na isti način prate i snimaju i sve protivnike režima i opozicionare u Srbiji i onda to dostavljaju stranim službama i režimskim medijima“.

„Oni kojima su usta puna lažnog patriotizma, prate i tajno snimaju strane državljane na našoj teritoriji, ljude koji ni na koji način ne ugrožavaju našu bezbednost, samo da bi se pokazali kao verne sluge stranog uticaja. Vulin je pogazio i neutralnost Srbije i dobre odnose sa Rusijom, mešajući se u njihovu unutrašnju politiku i pokazujući kako naš režim tretira srpske protivnike vlasti u Srbiji“. dodao je zamenik predsednika SSP.

(tekst i foto: Beta)