Skip to main content

SSP: U budžetu Novog Sada nema novca za kanalizaciju i puteve, a investitorima devet milijardi

Info 19. јан 2023.
< 1 min čitanja

"O više puta najavljenom prečistaču otpadnih voda nema ni pomena"

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad upozorio je danas da budžetom za 2023. gradska vlast nije predvidela ni dinar za obnovu i proširenje magistralnih kanalizacionih vodova, zbog čega će „novosadskim ulicama, baš kao i prošle godine, nakon svake jače kiše teći potoci fekalija“.

Kako podsećaju u toj stranci, o „više puta najavljenom prečistaču otpadnih voda nema ni pomena“, zbog čega će biti nastavljeno presipanje kanalizacije u Dunav.

Ne pominje se ni rekonstrukcija vodovodne mreže, a ni nedostajući parkinzi što će, kako ocenjuju u SSP-u, gradska vlast „i dalje rešavati povećanjem cena, širenjem parking zona, raskopavanjem i uništavanjem samog centra grada“.

„Zato, s druge strane, najviše novca u iznosu od abnormalnih devet milijardi dinara, predviđeno je za komunalno opremanje zemljišta iliti ‘davanje na tacni’ terena investitorima – o trošku Novosađana naravno“, upozoravaju iz te stranke.

Iz SSP podsećaju i da je gradska vlast novim budžetom najavila prodaju gradskog zemljišta investitorima u vrednosti od oko 3,6 milijardi dinara i zaduživanje kod domaćih i stranih poverilaca.

„Tako će SNS vlast u Novom Sadu zapušiti još jedan godišnji promašaj i pokriti minus od 5,5 milijardi dinara. Taj minus je realno i veći, ako se uračunaju kreditna zaduženja gradskih javnih preduzeća“, poručuju iz SSP.

(Beta)