Skip to main content

SSP: Polovinu kapaciteta kovid bolnice na Mišeluku otvoriti za redovne pacijente

Vojvodina 19. sep 2022.
< 1 min čitanja

Gradski odbor Stranke slobode i pravde traži da polovina kapaciteta kovid bolnice na Mišeluku postane dostupna i ne-kovid pacijentima, odnosno da se uključi u zdravstveni sistem.

Na ovaj način, smatra SSP, Novosađani bi dobili bolju zdravstvenu zaštitu i temelj Gradske bolnice, bolnice koja bi „nakon kraja pandemije i odlaska naprednjaka sa vlasti konačno postala ono što građani Novog Sada zaslužuju“.

„Kada je pre više od godinu dana otvorena bolnica na Mišeluku, naprednjački funkcioneri su građanima Novog Sada čestitali otvaranje Gradske bolnice i konačno rešenje visedecenijskog problema Novosađana. Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad tada je pozdravio neophodno proširenje zdravstvenih kapaciteta tokom smrtonosnih talasa kovid pandemije, iako vlast nije želela ni da sasluša naše jasne zamerke na lokaciju buduće bolnice. Sada, kad poslednji talas pandemije pokazuje da popunjenost kapaciteta Kovid bolnice na Mišeluku, čak ni s prijemom bolesnika iz cele Vojvodine, nije prešla 30 odsto, a svetski zdravstveni autoriteti očekuju da će predstojeća zima biti poslednja kovid zima – pravi je trenutak da odlazeći gradonačelnik Miloš Vučević ispuni svoje predizborno obećanje i Gradsku bolnicu otvori za građane“, navodi se u saopštenju.

SSP dovodi u pitanje da li je gradska bolnica uopšte bila osnovni plan gradske vlasti.

„Građani Novog Sada nisu krivi što je naprednjačka vlast na konkursu zaposlila samo 20 odsto medicinskih radnika neophodnih za bolnicu ove veličine, a planovi za rešenje problema nedostatka kadrova ne postoje. Za Stranku slobode i pravde nije prihvatljiv plan vlasti da građani, u iščekivanju svoje Gradske bolnice, plaćaju privatne preglede i operacije, dok slabo iskorišćeni kapaciteti Kovid bolnice Mišeluk čekaju kraj pandemije“, navodi se u saopštenju novosadskog odbora Stranke slobode i pravde.

(021.rs, Foto: Ministarstvo odbrane)