Skip to main content

SSP podnela prijavu protiv policije

Info 23. avg 2021.
2 min čitanja

Stranka Slobode i pravde (SSP) podnela je danas, u Jagodini, krivičnu prijavu protiv policijske jedinice koja nije zaštitila njene aktivistkinje u tom gradu pre nekoliko dana.

U obraćanju novinarima članova SSP ispred policijske stanice u Jagodini, gde je prijava podneta, rečeno je da aktivistkinje nisu bile zaštićene “od Palminih batinaša, dok su se iživljavali nad njima, rušeći im štand ispred Akva parka iako je njegovo postavljanje uredno prijavljeno i odobreno”.

“Poručujemo Draganu Markoviću – odgovaraćeš, počni da proučavaš zakon i koliko ćeš godina provesti na robiji i da se navikavaš na zatvoren prostor”, istakla je Karatina Jokić, podsetivši šta je doživela isped Akva parka.

Kako je navela aktivistkinja Vesna Šćekić, “Jagodina je okupirani grad u kojem je i policija Palmina” čime i “pokušava da spreči da se glasno govori o kriminalu, mafiji, bunga-bunga žurkama”.

“Marković se ponaša kao da je Jagodina njegov privatni grad. Ali nećeš nas uplašiti”, rekla je aktivistkinja Jelana Kostić.

Ona je istakla da su Akva park i parking ispred njega, gde su planirale da postave štand i dele materijal, u vlasništu države tako da pripada svima, a nije nečija privatna svojima.

Potpredsednik SSP Borko Stefanović istakao je da su ih građani pozdravljali u prolazu dok su donosili krivičnu prijavu u Policijsku upravu, ali “niko ne sme da stane jer se boje”.

“Znaju građani da je istina to što kažu ove hrabre žene, one su savest ovog grada i Srbije. Palma – nećeš ih nikad zaustaviti i uplašiti ma koliko slao svoje ljude iz policije da nas fotografišu sada. Tvoje slike će biti u prostoru gde je jako teško fotografisati”, rekao je Stefanović.

On je poručio “srpskoj policiji da nije birana da štiti feudalce i moćnike već zakon i sve građane Jagodine, bez obzira u kojoj su političkoj partiji”.

“Usudili ste se da okrenete gravu više puta od svega što se dešava. Sram vas bilo, ukaljali ste profesiju, uniformu. Kad se promeni ova vlast neće se gledati samo ko je krao već i ko je takvima pomagao“, rekao je Strefanović, navodeći da je vlast u Srbiji “nervozna jer zna da joj se bliži kraj”.

Potpredsednik SSP Dejan Bulatović je naglasio da će Srbija biti slobodna i da će se sve krivične prijave koje su sada u fiokama završiti pred licem pravde i “svi će Markovići biti u zatvoru”.

“Ove hrabre žene se bore da padneš Markoviću i pašćeš sa svojim prijateljima iz vlade Srbije zajedno sa Aleksandrom Vučićem”, nagalasio je Bulatović.

(Beta)