Skip to main content

SSP, NS, DS, PSG i PZP najavili zajednički izlazak na izbore u Novom Sadu

Info 05. nov 2021.
< 1 min čitanja

Pet gradskih odbora opozicionih stranaka u Novom Sadu najavili su danas mogućnost zajedničkog delovanja i zajedničkog izlaska na lokalne izbore.

To su najavili predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke (NS), Demokratske stranke (DS), Pokreta za preokret (PZP) i Pokreta slobodnih građana (PSG).

Oni su na zajedničkoj konferenciji za novinare ispred zgrade novosadskog suda pozvali opoziciono nastrojene građane, stranke i pokrete da im se pridruže.

Oni su danas podneli krivične prijave tužilaštvu zbog problema oko rekonstrukcije olimpijskog bazena na Spensu.

Krivičnu prijavu za zloupotrebu službenog položaja podneli su protiv nosioca posla firme Max Cor, podizvođača Dehidra 021 i još jednog NN podizvođača, kao i protiv NN osobe iz gradske uprave koja je odgovorna za pomaganje u činjenju navodnog krivičnog dela. 

Predsednica Gradskog odbora SSP-a Danijela Grujić kazala je da je podnošenje krivične prijave početak međustranačke saradnje.

“Mi smo odlučni u stvaranju opozicione kohezije u Novom Sadu, gradu višestruko pogođenim propadanjem usled koruptivne naprednjačke vlasti koja nema legitimitet”, poručila je ona.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je da u Novom Sadu postoji svest o potrebi zajedničkog delovanja i preduzimanja akcija građanske neposlušnosti, kako bi se sprečilo kriminalno delovanje aktuelne gradske vlasti.

(Autonomija, foto: N1)