Skip to main content

SSP: Novi Sad predat u ruke investitora, posebno Galensa

Vojvodina 16. мар 2022.
< 1 min čitanja

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da će gradska vlast usvojiti Generalni urbanistički plan (GUP) uprkos hiljadama primedbi građana i dodao da će na taj način grad biti predat u ruke „investitorima” – pre svih kompaniji “Galens”.

“Novosadske gradske vlasti usvojiće Generalni urbanistički plan. Ceo proces bio je pravno upitan, a izjave koje su dolazile od gradonačelnika Miloša Vučevića potvrdile su ono na šta smo više puta ukazivali: Novi Sad je postao ‘peračnica novca’ i jeftino građevinsko zemljište za mafijaško potkusurivanje”, naveo je SSP u saopštenju za javnost.

Podsetili su da je na adresu nadležnih stiglo je više od 15.000 dopisa građana, grupa građana, nevladinih i političkih organizacija i dodali da to nisu bili dovoljni razlozi da se GUP preispita.

“Ta farsa od sednice, održana pre desetak dana, prekinuta je nakon akcije aktivista, ali silovanje GUP-a nastavljeno je i na jučerašnjoj sednici. Zbog negodovanja građana sednica je prekidana čak šest puta, a došlo je i do fizičkog sukoba aktivista sa pripadnicima obezbeđenja u Skupštini grada”, piše u saopštenju.

Oni su tu sednicu nazvali “cirkus u nastavcima” čii je rezultat odbacivanje gotovo svih primedbi građana.

(Autonomija)