Skip to main content

SSP: Napad na Crni ovan svojevrsna Kristalna noć

Info 16. jan 2023.
< 1 min čitanja

"Ukoliko ne budu reagovali odmah, nadležni će biti direktno odgovorni za živote Novosađana i saučesnici u zločinu"

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde upozorio je danas da je “orgijanje neonacista” i razbijanje “Crnog ovna” u Novom Sadu u nedelju uveče svojevrsna novosadska “kristalna noć”, kao i da “simboliše prelomnu tačku u istoriji moralnog propadanja našeg grada”.

Podsećaju da je poznato stecište novosadskih antifašista, gde su održavane brojne humanitarne akcije i tribine, “Crni ovan” i proteklih godina bio meta vandala.

“Budući da je, osim značajne štete, ovaj put povređeno i dvoje ljudi, sinoćnja ‘novosadska kristalna noć’ poslednje je upozorenje vlastima da obuzda neonacističke grupe i stane na put daljem posrtanju Novog Sada”, poručuju iz SSP.

U skladu sa pravom prirodom fašizma, nastavljaju iz SSP, u pitanju je tek početak otvorenog nasilja prema neistomišljenicima.

“Ukoliko ne budu reagovali odmah, nadležni će biti direktno odgovorni za živote Novosađana i saučesnici u zločinu”, navode iz te stranke.

Takođe, pozivaju Novosađane da danas odu na piće do “Crnog ovna” i tako podrže to “usamljeno progresivno ostrvo”, navodeći da očekuju da tamo sretnu i gradonačelnika Milana Đurića, “ukoliko naprednjaština nije isterala pankera iz njega”.

(Autonomija)