Skip to main content

SSP: Ministar Ružić potpisao presudu na oboljevanje učenicima i nastavnicima u Vojvodini

Lokalne samouprave 15. jan 2022.
< 1 min čitanja

Predsednica novosadskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Danijela Grujić optužila je danas ministra prosvete Srbije Banka Ružića da je “potpisao presudu na oboljevanje” učenicima i nastavnicima u Vojvodini, zbog odluke da se u osnovne škole u pokrajini od ponedeljka, 17. januara, ide u punom kapacitetu, a u srednje škole po kombinovanom modelu nastave.

“Ministar Ružić potpisao je sramnu presudu na oboljevanje učenicima i prosvetnim radnicima Novog Sada i cele Vojvodine”, navela je Danijela Grujić u saopštenju za javnost.  

Ona je ocenila da se ceo prosvetni sistem na taj način “gura u propast”.

Podsetila je da je prvo polugodište bilo obeleženo “krajnje šarenolikom” epidemiološkom situacijom, ali je i tada u školama bio zaražen veći broj nastavnika i profesora, a uprave škola su sa teškoćom nalazile zamene za adekvatno vođenje nastave.

“Pitamo se šta će se desiti u drugoj i trećoj nedelji nastave drugog polugodišta, kada masovno obole nastavnici? I da li je moguće da se zdravlje dece, njihovih roditelja i nastavnika tako komotno izlazu riziku?”, navela je Danijela Grujić.

Prema njenim rečima, takva odluka prosvetnih vlasti imaće dalekosežno veoma loše posledicea po zdravlje građana, posebno u velikim gradovima kao što je Novi Sad.

(Autonomija, foto: Pixabay)