Skip to main content

SSP: Kovid bolnica u Novom Sadu neće postati gradska bolnica

Lokalne samouprave 04. maj 2021.
< 1 min čitanja

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je danas da nisu realna obećanja režima da će kovid bolnica, koja je počela da se gradi u Novom Sadu, nakon pandemije prerasti u gradsku bolnicu.

SSP je u saopštenju za javnost podsetio na svoja ranija zalaganja da se zgrada kasarne u širem centru grada adaptira u gradsku bolnicu, jer je blizu Kliničkog centra Vojvodine (KCV) i olakšala bi komunikaciju između te dve bolnice.

Kovid bolnica se gradi na Mišeluku, sa sremske strane grada, a SSP je ocenio da taj objekat ne zadovoljava veći broj profesionalnih standarda vezanih za glavnu bolnicu grada sa skoro 400.000 stanovnika.

“Potpuno odsustvo saobraćajnih veza kako za pacijente tako i za buduće radnike, montiranje bolnice po tipu fabričke hale za četiri meseca, velika udaljenost od KCV koja će veoma otežati zajednički rad različitih specijalista, kao i ogroman nedostatak medicinskih kadrova za broj od 600 kreveta su samo neki od najvažnijih razloga zašto su građani Novog Sada veoma oštećeni planom naprednjačke vlasti da potroše najmanje 30 miliona evra, a ne reše problem gradske bolnice”, ocenio je SSP.

(Autonomija)