Skip to main content

SSP: JGSP Novi Sad pred kolapsom zbog uhlebljenja SNS botova

Vojvodina 09. јан 2023.
< 1 min čitanja

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da se Javno gradsko saobraćajno preduzeće (JGSP) Novi Sad nalazi “pred kolapsom zbog uhlebljenja botova” Srpske napredne stranke (SNS).

“Loš javni prevoz u našem gradu uskoro bi mogao da bude i gori, jer je JGSP Novi Sad pred kolapsom zbog zastarelog voznog parka i nedostatka vozača. Istovremeno, Grad ne planira kupovinu novih autobusa već drugu godinu zaredom, a umesto vozača, masovno se zapošljavaju stranački botovi u administraciji preduzeća”, naveo je funkcioner SSP-a Vladimir Vrsajkov u saopštenju za javnost.

Dodao je da u preduzeću jedva 50 odsto radnika čine vozači i mehaničari, koji uz to imaju i značajno manje prosečne plate od administrativnog osoblja.

Prema njegovim rečima, već duže vreme primetni su sve ređi polasci autobusa i nepoštovanje reda vožnje.

“Da li to što se oni nikad ne voze gradskim prevozom daje za pravo naprednjačkim funkcionerima da novac svih građana neće da ulože u nove autobuse i oporavak JGSP?”, upitao je Vrsajkov.  

On je kazao da je funkcionalni javni gradski saobraćaj “kičma razvoja” svakog grada i dodao da JGSP mora imati apsolutni prioritet u budućem rešavanju saobraćajnog haosa.

“Bolji i efikasniji gradski prevoz predstavlja pravo rešenje i za ogroman nedostatak parking mesta u Novom Sadu, pošto bi mnogi naši sugrađani u tom slučaju manje koristili automobile. Svako povećanje upotrebe gradskog prevoza bi dovelo i do smanjenja zagađenja vazduha u gradu”, rekao je Vrsajkov.

(Autonomija)