Skip to main content

SSP: Gde su nestala 22 miliona dinara nakon obnove Pozorišnog trga u Novom Sadu

Lokalne samouprave 22. dec 2021.
< 1 min čitanja

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) optužio je danas gradske vlasti da su bez objašnjenja poskupeli cenu radova na rekonstrukciji Pozorišnog trga u centru Novog Sada, pošto je početna cena radova iznosila 378 miliona, ali se u međuvremenu “opela” na 400 miliona.

“(Gradonačelniče) Miloše Vučeviću, gde je ‘isparilo’ 22 miliona dinara? Ako vi ne znate, možda zna Marko Bosanac Boske, vlasnik ‘Montopa’, koji je, zahvaljujući vašim kombinacijama, na budžetskoj plati. Novcem građana plaćate ga da bije građane, čemu smo svi svedočili na protestima… A batine su očigledno skupe”, naveo je SSP u saopštenju za javnost.

Ocenili su da “škripi” i estetika pa je nakon rekonstrukcije umesto modernog trga dobijen “neobičan prostor koji podseća na groblje”.

“Nefunkcionalno arhitektonsko rešenje na mestu koje ima veliku frekvenciju, samo će otežati cirkulaciju prolaznika, a ‘grobna mesta’ – kako ih nazivaju naši sugrađani, nebezbedna su za starije, decu i slabovide. Takođe, neke od granitnih ploča već su počele da se klimaju pod nogama, što dosta govori o kvalitetu izvedenih radova”, naveo je SSP.

(Autonomija)