Skip to main content

SSP: Do pretnje Slovacima došlo zbog dugogodišnjeg tolerisanja nacionalne netrpeljivosti

Info 26. окт 2021.
< 1 min čitanja

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je do pretnji Slovačkoj evangelističkoj crkvi u Begeču, koji pripada opštini Novi Sad, došlo zbog „dugogodišnjeg tolerisanja i podsticanja nacionalne, verske, rasne i zavičajne netrpeljivosti“.

Predsednica Gradskog odbora SSP Danijela Grujić zapitala se u saopštenju „kako je moguće da se takvi pritisci dešavaju u dužem nizu godina, bez utvrđene odgovornosti počinioca“.

„Ovo je pravi pokazatelj koliko je gradskoj vlasti u Novom Sadu zaista stalo do mirnog suživota različitih vera i nacija. Zahtevamo nultu toleranciju i borbu protiv fašističkih elemenata u našem društvu„, navela je Grujić.

Stranka slobode i pravde osudila je taj, ali i sve slične incidente, uz ocenu da „svi neodoljivo podsećaju na toliko puta viđene scenarije, iz kojih profitiraju jedino kreatori totalitarnih režima“.

Slovačkoj evangelističkoj crkvi u Begeču stiglo je ranije preteće pismo u kome se Slovacima iz tog mesta daje rok od dva-tri meseca da se isele u mesto Gložan.

(Beta)