Skip to main content

Srbija protiv nasilja: Iza objavljivanja video snimka Miketića stoji Vučić

Info 02. дец 2023.
< 1 min čitanja

"Zloupotreba svih bezbednosnih službi koje umesto da se bave sigurnošću građana služe za praćenje opozicionih političara"

Lista „Srbija protiv nasilja“ ocenila je danas da iza objavljivanja privatnog video snimka poslanika stranke Zajedno Đorđa Miketića stoji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, „na televiziji Pink najavio njegovo pojavljivanje sa porukom da zna šta je na njemu“.

„Kako je znao ako nije gledao? Predsednik Republike najavljuje i da postoje delovi koji se još nisu pojavili. Dakle, gledao je ceo snimak i jasno je da je dao nalog da se isti pojavi. Sve što vidimo i saznajemo govori o jasnoj zloupotrebi svih bezbednosnih službi koje umesto da se bave sigurnošću građana služe za praćenje opozicionih političara i njihovu satanizaciju. Jasno je da će ove zloupotrebe obeležiti predizbornu kampanju“, stoji u saopštenju te liste.

Dodaje se da se na Pinku neće videti drugi snimak, „za koji su odgovorni Vučić i Srpska napredna stranka (SNS)“, a koji je napravila novinarka CINS-a, „gde se vidi kako SNS kupuje glasove za naredne izbore“.

„Đorđe Miketić je obavestio koaliciju da se povlači iz kampanje kao kandidat za gradskog odbornika, kako ne bi naneo štetu ideji za koju se Srbija protiv nasilja bori, što je odgovoran potez. Građani Beograda i Srbije imaju priliku da 17. decembra svojim glasom donesu odluku o povlačenju sa vlasti svih onih za koje postoje dokazi da ne prezaju ni od čega kako bi na toj vlasti ostali“, dodaje se u saopštenju.

(tekst i foto: Beta)