Skip to main content

SPN: U Zrenjanin na glasanje dovoženi birači iz Iriga i Sremskih Karlovaca

Vojvodina 20. дец 2023.
< 1 min čitanja

"Oni su prijavljeni na šest ili sedam adresa. Jedna od tih adresa je Laze Kostića 17, gde možete videti da tamo apsolutno niko ne stanuje"

Glasači iz Iriga i Sremskih Karlovaca su na dan izbora organizovano dovedeni na glasanje u Zrenjanin, kažu iz koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Kako navode, ti glasači su bili prethodno nezakonito prijavljeni na više adresa u Zrenjaninu, zbog čega su iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ Gradskoj izbornoj komisiji predali zahtev za uvid u izborni materijal.

„Oni su prijavljeni na šest ili sedam adresa. Jedna od tih adresa je Laze Kostića 17, gde možete videti da tamo apsolutno niko ne stanuje i u razgovoru sa komšijama saznali smo da je ta kuća napuštena duže od dve godine“, rekla je Sonja Pernat iz Stranke slobode i pravde.

Ona je dodala da je samo par kuća dalje na jednoj adresi priajvljeno sedam osoba.

„Kada smo kontaktirali osobu koja stanuje tu, ona nam je rekla da nema saznanja da je tu prijavljeno sedam osoba i najstrašnije je to što je rekla da je njena ćerka u izbornom štabu Srpske napredne stranke. Na samom biračkom mestu 61 predsednica biračkog odbora nije dozvolila našem kontrolu da izvrši svoju dužnost i da uloži prigovor jer je rekla da to nije deo biračkog materijala“, kazala je Pernat.

Dodala je da se koalicija „Srbija protiv nasilja“ obratila policiji, koja je posle više insistiranja izašla na teren i konstatovala da su tu doveženi ljudi iz Iriga i Sremskih Karlovaca.

Pernat kaže da prema informacijama iz SNS, ti glasači glasaju i u Irigu i u Zrenjaninu.

„Arena je bila probni projekat za proleće, da bi mogle da se vrše te šetajuće lične karte i pojavljuju ti fantomski glasači, koji su ljudima prijavljeni na adrese“, rekla je sagovornica N1.

(N1, foto: Autonomija)