Skip to main content

Spasojević: SPS će se teško izvući iz zagrljaja SNS-a ako zajedno izađu na izbore

Info 27. okt 2021.
< 1 min čitanja

Vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka Dušan Spasojević izjavio je danas da ne vidi na koji način će se Socijalistička partije Srbije (SPS) “izvući iz zagrljaja” Srpske napredne stranke ukoliko te dve partije izađu zajedno na predstojeće izbore.

Kako je Spasojević rekao za agenciju Beta, bilo bi iznenađujuće da SNS i SPS budu na zajedničkoj listi, jer bi time SPS zaista ugrozio svoju poziciju na političkoj sceni.

U potpunosti bi (SPS) prešao liniju utapanja sa naprednjacima, jer je SPS i trenutno u nepovoljnoj poziciji. Ali i dalje imaju kakvu-takvu distancu i ta distanca se obnavlja time što idu samostalno na izbore”, rekao je on.

Spasojević smatra da SPS još ima šansu da ostane samostalna stranka i da ima “neku relevantnu ulogu” u odlučivanju ko će biti parlamentarna većina.

Ukoliko SPS izađe na izbore sa SNS, šansa da utiču na parlamentarnu većinu se smanjuje, i kako je on rekao, socijalisti će posle “teško moći da se iz toga izvuku”.

“Ako izađu zajedno to bi značilo da naprednjaci i formalno žele da ih privuku sebi, tako da socijalisti ne mogu da razmišljaju ili bi im bilo mnogo teže da razmišljaju o bilo kakvim alternativama na vlasti i da to postane zvanično dugoročno partnertstvo”, zaključio je Spasojević.

(Beta)