Skip to main content

Solidarnost: SNS sprovodi totalnu pljačku, beskrupulozna eksploatacija radnih ljudi

Info 30. maj 2023.
< 1 min čitanja

"Svedoci smo užasnog raslojavanja društvu, ovo što nas čeka predstavlja završni čin jedne epohe. Epohe beskrupulozne pljačke i nehumane eksploatacije radnika i radnica"

Politička platforma Solidarnost saopštila je danas da vlast u jeku najvećih protesta građana „dovršava pljačku preostale državne imovine“, jer je usvojila predlog zakona o upravljanju privrednim društvima, „kojim je otvorila put za konačnu rasprodaju javnih dobara“.

„Ovakvo otvaranje mogućnosti da se državna preduzeća lako prodaju, svedoči o nastavku pljačke koja je drugo lice Srpske napredne stranke (SNS)“, rekla je portparolka Solidarnosti Melanija Lojpur u pisanoj izjavi.

Kako je navela, ovim zakonom su obuhvaćena preduzeća poput Jugoimport SDPR-a, Emisona tehnika i veze, Putevi Srbije, Pošte Srbije, Srbijagas, Službeni glasnik, Zavod za udžbenike, Resavica – preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja, Srbijavode, Srbijašuma, Nacionalni park Tara, NP Fruška Gora, NP Đerdap, Skijališta Srbije, Nuklearni objekti Vinča kao i brojna javna preduzeća sa Kosova i Metohije.

„Svedoci smo užasnog raslojavanja društvu, ovo što nas čeka predstavlja završni čin jedne epohe. Epohe beskrupulozne pljačke i nehumane eksploatacije radnika i radnica“, izjavila je Lojpur, ističući da je SNS ozakonila „totalnu pljačku“.

Ona je poručila da će Solidarnost, kao deo stranke Zajedno, učiniti sve kako bi ovo zaustavila napominjući da su javna preduzeća opšte dobro i da moraju ostati u javnom vlasništvu.

(Autonomija)