Skip to main content

Smeštajni kapaciteti u Novom Sadu nedeljama popunjeni zbog Exita

Vojvodina 01. јул 2021.
< 1 min čitanja

Smeštajni kapaciteti u Novom Sadu su nedeljama skoro u potpunosti popunjeni zbog velikog interesovanja za predstojeći muzički festival Exit, saopštili su organizatori.

Pozvali su sve Novosađane da iskoriste jedinstvenu priliku i izdaju svoje smeštajne kapacitete za posetioce iz celog sveta.

Prema podacima najveće svetske platforme za izdavanje smeštaja Booking.com, u Novom Sadu je već duže vreme čak 99 odsto smeštaja popunjeno u terminu od 8. do 12. jula, a slična situacija je i na drugoj vodećoj platformi Airbnb.

„Interesovanje gostiju je prevazišlo sva naša očekivanja, očekujemo rekordnu posetu ove godine. Pojedina tržišta poput Francuske i Nemačke beleže porast od više stotina odsto u odnosu na prethodne godine“, izjavio je Akoš Seleši, direktor Exitove turističke agencije.

Ove godine najveći broj posetilaca očekuje se iz Francuske, Nemačke, Slovenije, Turske, Hrvatske, Mađarske i Holandije.

Gotovo svim stranim državljanima za ulazak u Srbiju potreban je negativan PCR test, osim građanima Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, koji u zemlju mogu da uđu nesmetano, dok je građanima Slovenije i Mađarske dovoljna i potvrda o vakcinaciji.

U Exitu navode da su cene smeštaja značajno veće u odnosu na prethodne godine, pa su tako pojedini hoteli u gradu dostigli cenu od 400 evra za noćenje, nadmašujući time i najluksuznije hotele u zemlji.

(Autonomija)