Skip to main content

Smenjen glavni i odgovorni urednik Pančevca

Autonomija 29. авг 2008.
< 1 min čitanja

Upravni odbor nedeljnika „Pančevac“ smenio je glavnog i odgovornog urednika lista Nenada Živkovića a na njegovo mesto postavio dosadašnjeg direktora Zorana Sprema. Kako se navodi u današnjem saopštenju, Živković je smenjen na sednici održanoj u sredu, 27. avgusta. U obrazloženju odluke, koju je potpisao većinski vlasnik i predsednik Upravnog odbora Dobrosav Marković, navodi se da je Živković smenjen kako bi se „došlo do višeg kvaliteta rada i boljeg organizovanja preduzeća“ ali se ne precizira šta to znači.
Smenjeni urednik rekao je lokalnim medijima da mu nisu poznati razlozi zbog kojih je smenjen, niti šta bi obrazloženje Upravnog odbora trebalo da znači. „Tiraž novina i prihodi nisu opali, nisam se ni na koji način sukobio s pravnom državom Srbijom, niti mi je bilo ko iz menadžmenta zamerio da sam ozbiljno prekršio pravila profesije, tako da verujem da razlozi leže u volji vlasnika da me smeni“, ocenio je Živković.
Novinsko-izdavačko preduzeće „Pančevac“ prodato je 14. februara za 181 milion dinara. List je kupila Cvijeta Marković iz Beograda. Nakon toga, deo zaposlenih je napustio tu medijsku kuću i osnovao novi list – „Pančevac Pres“.

(Beta)