Skip to main content

Sindikati RTV-a traže da Upravni odbor hitno raspiše konkurs za direktora

Vojvodina 09. мај 2022.
< 1 min čitanja

Reprezentativni sindikati Radio-televizije Vojvodina uputili su danas otvoreno pismo članovima Upravnog odbora pokrajinskog javnog medijskog servisa u kojem traže da hitno raspišu konkurs za novog generalnog direktora i imenuju vršioca dužnosti te funkcije.

„Očekivali smo da će novi Upravni odbor prilikom konstituisanja, u avgustu mesecu 2021. godine, odrediti vršioca dužnosti direktora i raspisati konkurs za novog generalnog direktora, ali se to do danas nije dogodilo“, navodi se u pismu.

RTV nema generalnog direktora od jula 2021. godine kada je istekao mandat Miodragu Koprivici koji je stekao uslov za odlazak u penziju. Prošle godine istekao je mandat i programskom direktoru, glavnom i odgovornom uredniku Prvog programa televizij i uredniku Web redakcije.

Reprezentativni sindikati su 13. aprila uputili dopis slične sadržine članovima Upravnog odbora, ali nisu dobili odgovor.

„S obzirom na to da je zakonska obaveza Upravnog odbora bila da imenuje vršioca dužnosti generalnog direktora i raspiše konkurs za novog generalnog direktora, to praktično znači da Upravni odbor po ovom pitanju svesno krši zakon. Zbog čega ste se prihvatili funkcije, ako izbegavate odgovornost“, upitali su sindikati.

Ocenili su da je u uslovima otežanog poslovanja i sve teže finansijske situacije u JMU RTV trenutna situacija u pokrajinskom javnom medijskom servisu neizdrživa i da zbog toga traže od Upravng odbora da donese gorenavedene odluke.

Potpisnici otvorenog pisma su Strukovni sindikat JMU RTV, Samostalni sindikat JMU RTV i Sindikat „Nezavisnost“ JMU RTV.

(Autonomija, Foto: D. Kolundžija)