Skip to main content

Sindikat Sloga: Prisila na dolazak na politički skup je kršenje zakona

Info 24. мај 2023.
< 1 min čitanja

"Ako ne želite da prisustvujete ovom mitingu, vaše pravo je da to odlučite i niko vas na to ne može primorati"

Potpredsednik Udruženih sindikata „Sloga“ i odbornik u Skupštini Beograda Pavle Heđeši danas je poručio radnicima da ih niko ne može primorati da idu na političke mitinge i da oni koji ih na bilo koji način primoravaju da idu na takve skupove krše zakon.

„Radnici javnih komunalnih preduzeća Beograda su tokom prethodnih godina često bili pod pritiskom da podrže vladajuću većinu. Ovo je suprotno demokratskim principima na kojima naše društvo treba da počiva. Takvi pritisci nisu u skladu sa osnovnim pravima radnika i slobodama koje naša zemlja propisuje“, naveo je Heđeši u saopštenju.

Dodao je da je učešće na miting Srpske napredne stranke u petak, 26. maja, ili bilo kom drugom političkom skupu, „rezultat isključivo lične odluke svakog pojedinca“.

„Svaka podrška bilo kojoj političkoj stranci je na dobrovoljnoj osnovi, u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje. Ako ne želite da prisustvujete ovom mitingu, vaše pravo je da to odlučite i niko vas na to ne može primorati,“ istakao je Heđeši.

Ukazao je da je prisila da neko prisustvuje bilo kojem političkom skupu i „oblik okupacije, a ne demokratsko učešće u političkom životu“.

(Autonomija, foto: printscreen )