Skip to main content

Sindikat Sloga poručio ministarski energetike: Logično je da neko odgovara za uništavanje EPS-a

Info 11. мај 2022.
< 1 min čitanja

Sindikat „Sloga“ danas je poručio ministarski rudarstva i energetike Zorani Mihalović, povodom njene izjave da je poskupljenje struje „matematički i finansijski logično“, da je „logično i da neko odgovara za sistemsko uništavanje EPS-a u poslednjih deset godina i havarija u TENT-u gde se umesto uglja ložilo blato“.

„Logično je da se građanima Srbije objasni gde nestade onaj silni ugalj, pa se jalovina ložila i trpala u kotlove do tačke pucanja kompletnog elektrosistema u Srbiji, zbog čega smo morali da uvozimo skupu struju, umesto da je i izvozimo kao ranije“, naveo je sindikat u saopštenju.

Sloga je zapitala ministarku kako je moguće da predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković postavi bivšeg v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića za svog pomoćnika, „samo nekoliko dana nakon što je pod pritiskom podneo ostavku, a da to nikome od vas u vlasti ne bode oči“.

„Zna li Grčić nešto više o vašim poslovima kad je tako nedodirljiv i da li je to rezultat njegove nabavke najsavremenije prislušne opremu kakvu koriste tajne službe za prikupljanje i analizu ličnih podataka, lozinki sa društvenih mreža, prisluškivanje telefona, dekodiranje učitanih podataka, lokatora…“, naveo je sindikat u saopštenju.

Ocenili su da je „čista obmana da struja mora da poskupi zbog porasta cene energenata u svetu“.

„Cena struje koju mi u Srbiji plaćamo je negativni rezultat partijskog upravljanja EPS-om, kadrova sumnjivih diploma i zanimanja, partijskog zapošljavanja i kupovine sigurnih glasova od strane ucenjenih radnika i njihovih porodica“, smatra „Sloga“.

Poskupljenje struje će, kako je ukazao taj sindikat, dovesti do stampeda cena, inflacije, smanjenja kupovne moći i povećanja broja ekstremno siromašnih u Srbiji.

(Beta)