Skip to main content

Šider poručio Ani Brnabić: Predlažem premijerki da se smiri i koncentriše na zadatak

Info 17. jan 2024.
< 1 min čitanja

"Prošlo je mesec dana otkako izbori i srpske vlasti nisu istražile nijednu tvrdnju o neregularnostima"

Evroposlanik Andreas Šider, vođa delegacije Socijaldemokratske partije Austrije u Evropskom paralmentu, odgovorio je premijerki Srbije Ani Brnabić.

On je na društvenoj mreži Iks napisao: “Pošto Ana Brnabić nastavlja svoj krstaški rat protiv međunarodnih posmatrača, dozvolite mi da, kao odgovor, ponovo ukažem na vrlo konkretne primere njenih upitnih tvrdnji”.

Šider je naveo: “Na više od 10 biračkih mesta (a ne četiri), koje sam posetio, nikada nisam ništa potpisao niti sam trebao da prijavim primedbe na službenu evidenciju biračkih mesta, kako se tvrdi. Premijera treba da zna, da to ne funkcioniše tako. Mi izveštavamo samo direktno ODIHR-u”.

Pod dva je napisao da nikada nije prekršio Kodeks ponašanja ODIHR-a.

“Zaista, morali smo da ga se pridržavamo sve dok nije održana konferencija za štampu I-EOM dan nakon izbora. Nakon toga, svi posmatrači su slobodni da daju izjave, što su učinili i drugi”, napisao je on.

Evroparlamentarac je naveo i da mesec dana od izbora srpske vlasti nisu istražile nijednu tvrdnju o neregularnostima.

“Predlažem premijerki da se smiri i koncentriše na zadatak. Prošlo je mesec dana otkako izbori i srpske vlasti nisu istražile nijednu tvrdnju o neregularnostima, kao što su mnogi Srbi i poslanici u Evropskom parlamentu više puta tražili i ponovo će pitati danas u debati o EP”, zaključio je Šider.

Brnabić poručila je na društvenoj mreži Iks, da nikada nije kritikovala Šidera, već je samo iznosila činjenice da na četiri biračka mesta koje je posetio tokom izbora u decembru nije izneo primedbe na nepravilnosti.

(Danas)