Skip to main content

Šeholi priprema performans iznenađenja za Anu Brnabić na severu Kosova

Info 03. сеп 2022.
< 1 min čitanja

Fatmir Šeholi, direktor Insituta za afirmaciju međuetničkih odnosa, na svom Fejsbuk profilu naveo je da je Ana Brnabić proglašena za personu non grata na Kosovu od strane kosovskih institucija.

Šeholi je rekao i da veruje da će premijerku Srbije dočekati neki visokopozicionirani član kosovske Vlade.

Podsetio je da je Brnabić nazvala jednom prilikom Albance „ljudima iz šume“, te dodao da će Institut čiji je direktor pripremiti iznenađenje za nju na severu Kosova, ako ih ne budu sprečili da na taj način izraze svoj protest.

Šeholi za Danas pojašnjava da spremaju performans zbog dolaska premijerke Srbije.

Mediji u Srbiji su 2019. godine pisali da se ime Ane Brnabić našlo na listi spisku desetina osoba koje je Vlada Kosova proglasila nepoželjnim osobama na Kosovu, pozivajući se na potvrdu kosovskih medija koji su dobili potvrdu kosovskog Ministarstva unutrašnjih poslova da se je napravljena lista nepoželjnih osoba koja je „dosta duga“ i u njoj su uglavnom imena zvaničnika, sadašnjih i bivših zvaničnika Srbije, ali i bivši rukovodioci Vojske Srbije.

Savetnik ministra spoljnih poslova Ljiridon Lapaštica rekao je da se lista „povremeno osvežava“, i da je u poslednje vreme povećan broj osoba na toj listi.

Prema medijima prvi na listi nepoželjnih osoba je predsednik Srpske radikalne stranke i osudjeni ratni zločinac Vojislav Šešelj, slede bivši general Vojske Srbije Ljubiša Divković, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Srbije, kao i premijerka Ana Brnabić, prenela je tada agencija Beta.

(Danas, Karikatura:STUPS)