Skip to main content

Sedlarević: Ko sabotira otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu

Info 23. jun 2011.
< 1 min čitanja

Potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević uputila je danas otvoreno pismo javnosti u kojem je postavila pitanje dokle će se dalje sabotirati otvaranje vojvođanske kancelarije u Briselu, koja je odavno trebalo da proradi.
Uz čestitke Gradu Nišu, koji je nakon Kragujevca, juče dobio kancelariju u Briselu, Sedlarevićeva je ocenila da su pojedini članovi Vlade Srbije i dalje veliki centralisti, koliko god se trudili da to prikriju.
„Preko 300 regiona iz svih krajeva Evrope ima svoja predstavništva u Briselu, jer sredstva iz Evropske unije prevashodno dobijaju regioni, kao srednji nivo vlasti“, rekla je Sedlarević i podsetila da je Vojvodina trenutno jedini postojeći region u Srbiji.
Ocenila je da sabotiranjem otvaranja vojvođanskog predstavništva „centralisti sprečavaju postojanje i funkcionisanje srednjeg nivoa vlasti, kao osnove istinske decentralizacije zemlje, i otvoreno odvlače investicije i investitore iz Vojvodine u druge delove zemlje kojima su više naklonjeni“.
„Još u novembru je postignut dogovor o otvaranju vojvođanske kancelarije u Briselu. Krajem marta je za to dobijena i saglasnost od Vlade Srbije. Iako je kraj juna, kancelarija Vojvodine u Briselu i dalje nije otvorena“, navela je Sedlarevićeva.
Ona se zapitala ko je kriv za sva sredstva koja su izgubljena u međuvremenu, ko će to Vojvodini da nadoknadi i ko će da odgovara za sve šanse koje je Vojvodina sa 200.000 nezaposlenih propustila.

(Autonomija)