Skip to main content

SDPV: Autonomisti imaju uslov za Tadića

Info 11. јан 2008.
< 1 min čitanja

Socijaldemokratska partija Vojvodine pozvala je građane Pokrajine da na predstojećim predsedničkim izborima podrže kandidate LDP-a i Mađarske koalicije, Čedomira Jovanovića i Ištvana Pastora, uz ocenu da se jedino oni zalažu za “dostojanstven i ravnopravan položaj Vojvodine kao ustavnog konstituenta i istorijske evropske regije u složenoj Republici Srbiji”.
Uz podsećanje na to da aktuelni Ustav Srbije u Vojvodini nije dobio većinsku podršku, u saopštenju čelnika SDPV-a Živana Berisavljevića ističe se da građani Vojvodine mogu da podrže lidera DS-a Borisa Tadića u drugom krugu jedino ako se on obaveže da će odmah posle izbora inicirati temeljne ustavne reforme koje bi se zasnivale na “istorijskom dogovoru konstitutivnih entiteta i istorijskih regija na prostoru Republike Srbije o ravnopravnom životu u zajedničkoj složenoj državi Srbiji”.
SDPV je pozvao građane Vojvodine da izađu što masovnije na predstojeće izbore za predsednika Republike. „U sudbonosnoj godini, kakva će sigurno biti 2008, izuzetno je važno osujetiti radikalskog kandidata Tomislava Nikolića“, ističe se u saopštenju.

(Dnevnik)