Skip to main content

SDP traži zabranu emitovanja TV Happy u Crnoj Gori

Jugoslavija 31. avg 2021.
< 1 min čitanja

Socijaldemokratska partija (SDP) pozvala je Agenciju za elektronske medije Crne Gore da hitno onemogući emitovanje programa Happy televiziji iz Srbije.

U saopštenju, koje potpisuje potpredsednik SDP-a Bojan Zeković, navodi se da ta televizija „u kontinuitetu proizvodi huškačke sadržaje“.

„Sinoć je imala kulminaciju sa emisijom pod temom ‘Da li će pasti krv u Crnoj Gori?’ Medijski šljam iz regiona koji godinama kulturološki i informativno truje naš javni prostor sada ide korak dalje i pokušava isprovocirati sukobe u Crnoj Gori“, naveo je Zeković.

Poručio je da su „naše unutrašnje razlike naše“ i da ih treba rešavati dogovorom, „kao mnogo puta do sada“.

„Ali svi zajedno ne smemo dozvoliti da budemo alatka u tuđim rukama i da drugi ostvaruju svoje interese zavađajući nas među sobom. Svi građani Crne Gore, uprkos razlikama, moramo biti nepodeljeni u odlučnosti da se problem reši na miran način i ne dozvolimo da nas radikalska vlast iz Beograda huška jedne na druge“, navodi Zeković.

On je pozvao predsednika Skupštine Aleksu Bečića i premijera Zdravka Krivokapića da osude pokušaj stvaranje nemira i obezbede poštovanje zakona i nemogućnost emitovanja sličnih sadržaja ubuduće.

(Vijesti/021, Foto: Pixabay)