Skip to main content

Savez antifašista Vojvodine: Deveti maj kao dan ponosa i ozbiljna opomena

Građani 08. maj 2023.
< 1 min čitanja

Kuda mi idemo?

Savez antifašista Vojvodine poručio je danas da se društvo u Srbiji mora izboriti da sledeći 9. maj proslavi kao zbiljski dan slobode, dan antifašističkih i evropskih vrednosti, što podrazumeva istinsku borbu protiv kriminala i korupcije i istinsku borb za vladavinu prava.

„Bez toga nam nema spasa“, upozorila je ta organizacija u saopštenju za javnost.

U saopštenju se napominje da je pobedom nad fašizmom Evropa počela graditi zajednički dom, ukorenjen na antifašističkim vrednostima i dubokoj veri o potrebi očuvanja ljudskih prava, dok je u Srbiji na vlasti „štetočinski režim, koji nastoji da još dugo vremena parazitira na podelama u društvu, ne hajući za evropske i antifašističke vrednosti“.

„Opšta kriminalizacija društva, osiromašenje stanovništva, praćeno sada i masovnim ubistvima, teraju nas da se zapitamo kuda to idemo. Kao društvo moramo se izboriti, poštujući najplemenitije ideje na kojima se ujedinjuje moderna evropska zajednica naroda, da sledeći 9. maj proslavimo kao zbiljski dan slobode, dan antifašističkih i evropskih vrednosti, sa zbilja povedenom borbom protiv kriminala i korupcije, sa zbiljskom borbom za vladavinu prava u državi“, poručuje Savez antifašista Vojvodine.

(Autonomija)