Skip to main content

Saradnja organizacija civilnog društva iz Srbije i sa Kosova

Jugoslavija 21. мар 2024.
< 1 min čitanja

U okviru zajedničke radionice gostima sa Kosova je predstavljena akcija koju već 15 godina sprovodi novosadska ekološka organizacija

Centar za regionalizam i organizacija Majka Tereza iz Prištine su početkom ove godine dodelile 15 malih grantova organizacijama civilnog društva za projekte iz oblasti ekologije, zapošljavanja, obrazovanja i kulture.

Ovi grantovi su dodeljeni u okviru projekta “Dalji razvoj Civilnog dijaloga između Srbije i Kosova” koji je finansiran od strane Evropske komisije.

Početak realizacije ovih projekata označila je zajednička akcija organizacije Centar za razvoj i unapređenje nauke, tehnologije i informatike iz Novog Sada i organizacije IRA iz Lipljana kod Prištine pod nazivom “Energija je svuda oko nas”.

U okviru zajedničke radionice gostima sa Kosova je predstavljena akcija koju već 15 godina sprovodi ova novosadska organizacija na širenju svesti učenika osnovnih, srednjih škola i fakultetske omladine u Vojvodini o potrebi štednje energije i korišćenja njenih alternativnih izvora.

Ova akcija se sprovodi putem konkursa za najbolje tehničke inovacije, kao i za literarne i likovne radove na temu “Energija je svuda oko nas”, a najbolji radovi su nagrađivani na završnoj manifestaciji koja se održava krajem godine.

Predstavnici Centra za razvoj i unapređenje nauke, tehnologije i informatike če početkom aprila posetiti Lipljan gde će zajedno sa organizacijom IRA napraviti konkretan predlog kako da se ova akcija ubuduće sprovodi i na Kosovu.

(Autonomija)