Skip to main content

Rakić (DS): Vlast obmanjuje izveštajima o broju umrlih od kovida

Info 09. нов 2021.
< 1 min čitanja

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić ocenila je danas da vlast svakodnevno obmanjuje narod pozitivnim izveštavanjem o pandemiji korona virusa i da je u oktobru u Beogradu bilo „77 odsto više sahrana u odnosu na prošli oktobar“.

„Mesecima se preminuli sahranjuju i nedeljom, što do nedavno nije bio slučaj, a sahrane moraju da se ugovore nekoliko dana unapred, jer po 60, 70 osoba biva dnevno sahranjeno samo u Beogradu. Kakva li je tek situacija u ostatku Srbije“, upitala je Rakić u saopštenju.

Ona je ocenila da su nove kovid propusnice, koje važe od 20 časova, „potpuno besmislena mera koja nikada neće dati željene rezultate“.

„Pre nedelju dana sam zajedno sa tri vrsna lekara – Tatjanom Vešović, Zoranom Radovanovićem i Radetom Panićem, podnela krivičnu prijavu protiv premijerke (Ane) Brnabić i ministra (zdravlja Zlatibora) Lončara. Možda će ta prijava stojati sakrivena neko vreme u nečijoj fioci, ali činjenica je da će svi umešani morati da preuzmu odgovornost i odgovaraju kad-tad, kao i da su građani u međuvremenu prepušteni sami sebi“, rekla je Rakić.

Zamenica predsednika DS je ocenila i da je zdravstveni sistem „pred potpunim kolapsom i ne može uvek da pruži neophodnu zdravstvenu zaštitu ni kovid, ni nekovid bolesnicima“, zbog čega je pozvala građane da se vakcinišu i pridržavaju mera.

(Beta)