Skip to main content

Propali današnji pregovori oštećenih radnika i kineske kompanije

Vojvodina 24. avg 2022.
< 1 min čitanja

Najavljena radikalizacija protesta i dolazak još većeg broja ljudi

“Ne postoji opcija da o tome pričamo. Opcija je ono za šta imaju sve dokaze i papire. Mi tražimo samo da ne budemo u minusu. Zahtev od koga ne odustajemo je 5,5 miliona evra i ostatak po ugovoru”, rekao je nakon pregovora u Zrenjaninu sa predstavnicima beogradskog ogranka kompanije China Energy Engineering Group direktor svilajnačkog podizvođača radova „Alfa Technics“, Dragoljub Radulović.

Njegovoj firmi je kao podizvođaču radova na izgradnji fabrike guma Linglong ponovo ponuđen iznos od 2,1 miliona evra, isto kao i pre mesec dana, a koji do sada nije isplaćen. Ova ponuda je po rečima Radulovića “apsolutno neprihvatljiva“.

Predstavnici Ling Longa nisu prisustvovali sastanku. Raduloviću je iz ove kompanije posredno poručeno da je ona spremna da prihvati iznos duga ponuđen pre mesec dana, dok on najavljuje radikalizaciju protesta i dolazak još većeg broja ljudi.

Radnici svilajnačkog preduzeća „Alfa technics“, njih četrdesetak, proveli su noć ispred glavnog i pomoćnog ulaza gradilišta kompanije Ling Long u Zrenjaninu, nakon što su juče započeli protest na istom mestu.

Od jutros su im se u blokadi pridružile i preostale kolege iz pogona u Svilajncu.

“U potpunosti smo blokirali saobraćaj iz i na gradilište. Ostajemo ovde do ispunjenja zahteva: da nam se isplati ono što smo Ling Longu isproručili do sada. Vrednost robe koju nam Ling Long duguje je 5,5 miliona evra”, poručio je ponovo Dragoljub Radulović.

Ivana Gordić (Autonomija)