Skip to main content

PZP: Naprednjaci se uselili u salu za pogrebne daće u Novom Sadu

Vojvodina 16. okt 2023.
< 1 min čitanja

"Prostorije renovirane o trošku Grada Novog Sada"

Novosadski odbor Pokreta za preoket (PZP) je saopštio da prostorije Srpske napredne stranke (SNS) niču na svakom ćošku u tom gradu, pa je tako i prostor za pogrebne daće pretvoren u njen, stranački.

„SNS je prošle nedelje otvorila ;svoje nove stranačke prostorije u okviru Kulturnog centra Mesne zajednice Veternik u prostoru u kojem su se ranije održavale – daće. Prostor je uz pravoslavnu crkvu svetog Simeona Mirotočivog i u neposrednoj blizini mesnog groblja, a nekada ga je koristila poljoprivredna zadruga“, naveo je PZP.

Pokret je izneo da su te prostorije renovirane o trošku Grada Novog Sada i da se od stanovnika Veternika i javnosti krila nova namena tih prostorija.

„Gradske vlasti su dužne da objasne građanima Veternika i Novog Sada po kojem pravnom osnovu je ovaj prostor ustupljen lokalnim ‘naprednjacima’ i po kojoj ceni zakupa“, a i da „objave sva dokumenta u postupku ustupanju prostora u vlasništvu grada vladajućoj partiji kako bi se jasno videlo ko je, kad i na koji način doneo odluku o tome“, traži PZP.

Pokret je ukazao da je posle jednomesečnog renoviranja prava namena tog prostora otkrivena tek kada je bivša sala za daće „izbrendirana“ slikama Aleksandra Vučića i Miloša Vučevića i natpisom „Zato što volim Veternik“.

(Beta)